Ξαναπιάνουν δουλειά 1.250 από τους καθηγητές της διαθεσιμότητας – Απορρόφηση σε ΙΕΚ και ΣΕΚ - iefimerida.gr

Ξαναπιάνουν δουλειά 1.250 από τους καθηγητές της διαθεσιμότητας – Απορρόφηση σε ΙΕΚ και ΣΕΚ

Ξαναπιάνουν δουλειά 1.250 από τους καθηγητές της διαθεσιμότητας – Απορρόφηση σε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αίθουσες διδασκαλίας, ή σε άλλες θέσεις στην εκπαίδευση, θα επιστρέψουν 1.250 καθηγητές. Πρόκειται για άτομα από τη «δεξαμενή» των 2.001 εκπαιδευτικών που είχαν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας στις 23 Ιουλίου.

Για τους συγκεκριμένους άνοιξε η πόρτα της επιστροφής στη δράση, με την απορρόφηση τους στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης. Την Τετάρτη είχε υπογραφεί η υπουργική απόφαση από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που αφορούσε τη σύσταση θέσεων σε ΙΕΚ και ΣΕΚ για περίπου 900 εκπαιδευτικούς. Επιπλέον την Πέμπτη, με τις διατάξεις του νόμου για το νέο λύκειο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συστάθηκαν άλλες 325 διοικητικού προσωπικού σε ΙΕΚ και ΣΕΚ.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας, συνεχίζεται η προσπάθεια για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε άλλες δομές της δημόσιας διοίκησης στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις.

Πηγή: Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ