Η αναφορά Δένδια στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αναφορά Δένδια στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος αμέσως μετά είχε συνάντηση για το θέμα με τον Πρωθυπουργό.

Στη συνοδευτική του επιστολή προς την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο υ πουργός κάνει λόγο για αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», «οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ παραθέτει σειρά σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο.

«Η δραστηριότητα αυτή», σημειώνει, «εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας»

«... Εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κατά συνέπεια, τονίζει ο κ. Δένδιας η αντιμετώπισή της επιβάλλει «την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» και κλείνοντας δηλώνει ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών «για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και το Νόμο αρμοδιοτήτων τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ