Ιταλία: Τα νέα οικονομικά μέτρα θα εγκριθούν μέχρι την Παρασκευή - iefimerida.gr

Ιταλία: Τα νέα οικονομικά μέτρα θα εγκριθούν μέχρι την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιταλός υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, μιλώντας στη συνέλευση της Ένωσης των Ιταλικών Τραπεζών (Abi), τόνισε ότι "τα οικονομικά μέτρα που στοχεύουν στο μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος/ΑΕΠ, το 2014, θα εγκριθούν από το κοινοβούλιο της Ρώμης μέχρι την Παρασκευή, με ενίσχυση όλου του τετραετούς προγράμματος δράσης".

Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών τόνισε: "στην φάση αυτή, οι αγορές είναι υπό πίεση και αν κοιτάξουμε τα σπρεντ, το πρόβλημα αφορά περίπου το 40% της ζώνης του Ευρώ. Δεν το λέω για να αποποιηθώ την όποια ευθύνη, αλλά για να καταστήσω σαφές ότι το πρόβλημα δε σχετίζεται μόνο με την χώρα μας, αλλά με ολόκληρη την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική".

Κατά τον Τρεμόντι, "οι οικονομικές κρίσεις είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος και δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο μέλλον, διότι, όλοι στην Ευρώπη προσπαθούν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους. Η περίπτωση της Ελλάδας, είναι εμβληματική, όπου η κρίση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί απλώς εσωτερική αλλά συστημική".

Ο μέλλων πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, απευθυνόμενος, πάντα, στα μέλη της Ένωσης Ιταλικών Τραπεζών, θέλησε να τονίσει ότι "αν στα πλαίσια των οικονομικών μέτρων δεν υιοθετηθούν επιπλέον περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου, οι φόροι μπορεί τελικά να πρέπει να αυξηθούν". Ο Ντράγκι, πρόσθεσε επίσης, ότι για τις χώρες με ασθενή οικονομία και υψηλό δημόσιο χρέος "οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες γίνεται λόγος εδώ και καιρό είναι πλέον απόλυτα απαραίτητες".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ