Μέσα στην ημέρα η λίστα των 1.600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα - iefimerida.gr

Μέσα στην ημέρα η λίστα των 1.600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Μέσα στην ημέρα η λίστα των 1.600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ που μπαίνουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Εως το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα καταθέσει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τα 1.600 άτομα. Παράλληλα την Παρασκευή θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις θέσεις που θα καταργηθούν.

Από τη στιγμή που το υπουργείο παρέλαβε εκθέσεις αυτοαξιολόγησης από την πλειονότητα των Ιδρυμάτων, καταλήγοντας σε συμφωνία για τα πλεονάσματα ή τις ελλείψεις στο διοικητικό προσωπικό, δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί οριζόντιο μέτρο για την επιλογή του προσωπικού. Βέβαια σε κάποια Πανεπιστήμια, που η έκθεσή τους διαφωνούσε με το συμπέρασμα του υπουργείο ή δεν έστειλαν αυτοαξιολόγηση, ο σχετικός κατάλογος θα καταρτιστεί από την ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε για αυτό το λόγο.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων από εκείνους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε ΤΕΙ που αντιμετωπίζουν κενά. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας θα την αναλάβει το ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από κάποια ιδρύματα. Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο έχει αποφασίσει τη συμβολική αναστολή λειτουργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με αναστολή της διοικητικής λειτουργίας από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα. Τέλος η ίδια απόφαση ελήφθη και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με εκ νέου αναβολή των εισαγωγικών εξετάσεων στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ