Ερωτηματικά για τη στάση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα - iefimerida.gr

Ερωτηματικά για τη στάση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αυτόπτες μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας στο Κερατσίνι υποστήριξαν πως η ομάδα της ΔΙΑΣ βρισκόταν στον τόπο της δολοφονίας προτού ο 45χρονος Ρουπακιάς καταφέρει το θανάσιμο πλήγμα στον 34χρονο Φύσσα. Η κατάθεση αυτή την οποία έφερε στη δημοσιότητα το Mega προκαλεί ερωτηματικά για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.Πρόκειται για ανδρόγυνο μεσήλικων κατοίκων της περιοχής, που εκείνη την ώρα είχαν βγάλει για βόλτα τα σκυλιά τους. Συγκεκριμένα είπαν πως τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το μαχαίρωμα, οι άνδρες της ΔΙΑΣ ήταν παρόντες. «Πρώτα είδαμε τις μηχανές ΔΙΑΣ και μετά είδαν τον Παύλο Φύσσα να πέφτει τραυματίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημειώνουν ότι είδαν πλήθος κόσμου στην περιοχή και προσθέτουν ότι προσέγγισαν τον Παύλο Φύσσα, προτού εκείνος τραυματιστεί θανάσιμα. Τον ρώτησε, όπως λέει: «Για το ποδόσφαιρο μαλώνετε;» και εκείνος της απάντησε: «Όχι κυρία μου, χρυσαυγίτες είναι».

Η μάρτυρας συμπληρώνει: «30 άτομα ήρθανε και φωνάζανε, και άρχισαν να δέρνουν έναν φίλο του Παύλου. Η Αστυνομία εκείνη την ώρα ήταν 30 μέτρα μακριά. Έρχονται με τα πόδια και απλώς τους κοιτάνε. Ο Παύλος είναι εκεί, οι φίλοι του έχουν φύγει. Είναι 3 άνδρες αστυνομικοί και μία κοπέλα».

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, υποστήριξε ότι "η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, γι' αυτό συλλάβαμε τον δράστη" και πως "όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε ήδη τραυματιστεί".

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η πρώτη ενημέρωση στην ΕΛ.ΑΣ από ιδιώτη έγινε στις 23.57 και τότε δόθηκε εντολή σε 8 ένστολους της ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο.

Μόλις έφτασαν επί τόπου, υποστηρίζει ο κ. Παρθένης, άρχισαν να τρέχουν οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή προκειμένου να διαφύγουν.

Και προσθέτει ότι μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, είδαν τον Φύσσα στο έδαφος αιμόφυρτο και τότε πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του 45χρονου Ρουπακιά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ