Αγριες σκηνές βίας στα επεισόδια της αντιφασιστικής πορείας στην Αμφιάλη [εικόνες και βίντεο] - iefimerida.gr

Αγριες σκηνές βίας στα επεισόδια της αντιφασιστικής πορείας στην Αμφιάλη [εικόνες και βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικό βίντεο άγριου ξυλοδαρμού κυκλοφόρησε στο youtube από τα αιματηρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας της Αμφιάλης, στο οποίο οποίο φαίνεται διαδηλωτής τρέχει προκειμένου ξεφύγει από τους αστυνομικούς, τον ανατρέπει μηχανάκι κι έπειτα ξυλοκοπείται.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο άντρας που επιβαίνει στη μηχανή φοράει πολιτικά ρούχα. Παράλληλα, οι φωτογραφίες των τραυμάτων που προκλήθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας της Αμφιάλης εστάλησαν στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ».Οι διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή τους με άνδρες των ΜΑΤ και διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Τζάνειο», όπου και τους φωτογράφισαν φίλοι που τους συνόδευσαν.Στη μία φωτογραφία φαίνεται το τραύμα ενός άνδρα στο κεφάλι και στην άλλη τα χτυπήματα που δέχθηκε στην πλάτη από κλομπ επίσης διαδηλωτής.

Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του Τζανείου:

Εκτός από τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτών, οι γιατροί του Τζανείου νοσοκομείου καταγγέλλουν πως ένας διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, μετά από ευθεία βολή δακρυγόνου:

«Ως ιατροί του Τζανείου νοσοκομείου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, καθώς χθες το βράδυ 18/09/13, μετά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, προσήχθησαν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του χειρουργικού τμήματος 31 διαδηλωτές, όλοι με χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι τραυματίες ανέφεραν χτυπήματα με γκλομπ, κράνη, ασπίδες και κλωτσιές από ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και για πέτρες που έπεφταν από την πλευρά της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές κατακέφαλα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ένας από τους τραυματίες αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης, αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδυνεύει με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό.

Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνσης της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ