Δεύτερη ημέρα απεργίας από την ΑΔΕΔΥ-Διοργανώνεται συναυλία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Δεύτερη ημέρα απεργίας από την ΑΔΕΔΥ-Διοργανώνεται συναυλία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη ημέρα σήμερα συνεχίζεται η γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Κατά το χθεσινό συλλαλητήριο, σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, αν και οι πορείες εξελίχθηκαν σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις με αφορμή το θάνατο του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο Τομέα τονίζοντας πως τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο. Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Ταυτόχρονα, σήμερα το απόγευμα (στις 19:30) διοργανώνεται συναυλία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ