Αυτό είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής – Σε ποιούς οφείλεται η ενίσχυσή της - iefimerida.gr

Αυτό είναι το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής – Σε ποιούς οφείλεται η ενίσχυσή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια στιγμή που η αντιπαράθεση για το κατά πόσο πρέπει αλλά και κατά πόσο είναι δυνατόν να τεθεί εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή, η Καθημερινή παρουσιάζει την ακτινογραφία των υποστηρικτών του κόμματος και αυτούς που εσχάτως αυξάνουν τη δυναμική της.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – προφανώς όλες διεξήχθησαν πριν τη δολοφονία- η Χρυσή Αυγή δεν παρουσίαζε μόνο αύξηση υποστηρικτών, αλλά και μεγάλη συσπείρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Τερζή μοιάζει να κατακτά ένα πολιτικό ακροατήριο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η αύξηση των ποσοστών της στις μετρήσεις αποδίδεται βασικά σε ψηφοφόρους της μέσης ηλικίας (ομάδες 35 - 44 και 45 - 54 ετών) ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει και στις ηλικιακές ομάδες 55-64 και άνω των 65. Η τελευταία διάσταση είναι σημαντική αφού επρόκειτο για ηλικίες που δεν είχαν στηρίξει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τη Καθημερινή το γεγονός προκαλεί ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία κυρίως επειδή πρόκειται για ψηφοφόρους που οι ίδιοι εκτιμούν ότι κινούνται στο χώρο της δεξιάς.

Γράφει ο Γιώργος Τερζής:

«Στις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από το 50% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χ.Α. αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί, ενώ ένας στους τεσσερις αρνείται να τοποθετηθεί μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Προκαλεί, τέλος, εντύπωση ότι 20% των ψηφοφόρων της Χ.Α. δηλώνουν, ισομερώς, είτε κεντροαριστεροί είτε κεντροδεξιό.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ