Περιττό το «Plan Β» του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Τα ιδρύματα έκαναν αυτοαξιολόγηση - iefimerida.gr

Περιττό το «Plan Β» του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Τα ιδρύματα έκαναν αυτοαξιολόγηση

Περιττό το «Plan Β» του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Τα ιδρύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί τελικά στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα περισσότερα Ιδρύματα έστειλαν τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή του «plan B» της του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο θα προχωρούσε σε οριζόντια μέτρα για την επιλογή των υπαλλήλων που θα μπουν στη διαθεσιμότητα.

Από τα 36 Ιδρύματα τα 29, στην πλειονότητά τους ΤΕΙ, έστειλαν εκθέσεις αυτοαξιολόγησης στις οποίες διαπιστώνεται συμφωνία με το υπουργείο για το πλεονάζον προσωπικό. Στα οκτώ υπόλοιπα- ανάμεσά τους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και το πανεπιστήμιο Μακεδονίας- δεν υπήρξε συμφωνία στις εκθέσεις. Οπότε το υπουργείο θα στείλει στο αρμόδιο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις δικές του εκθέσεις αξιολόγησης του προσωπικού τους, με βάση τα δέκα κριτήρια-δείκτες που είχε στείλει στις διοικήσεις τους.

Την Παρασκευή θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τις θέσεις που πλεονάζουν και την κατανομή τους ανά Ιδρυμα, ενώ την διαδικασία στο τελικό στάδιό της θα αναλάβει το ΑΣΕΠ που θα κληθεί, με βάση τα στοιχεία που θα πάρει, να επιλέξει τους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως το τέλος του μήνα.

Πηγή: Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ