Διπλασιάζονται τα ποσά για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων - iefimerida.gr

Διπλασιάζονται τα ποσά για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενεργό ρόλο στη χάραξη της εξαγωγικής πολιτικής της χώρας θα έχουν εφεξής οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και οι αρμόδιοι Σύνδεσμοι, οργανισμοί και Επιμελητήρια, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη για την εθνική στρατηγική στις εξαγωγές. Διπλασιάζεται το όριο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος Εξωστρέφεια, από 500.000 ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η θεσμοθέτηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία στην επόμενη συνεδρίασή της θα ασχοληθεί αποκλειστικά με μελέτη του ΚΕ.Π.Ε. για τον καθορισμό αγορών στόχων και τον εντοπισμό κλάδων υψηλής προτεραιότητας.

Επιπρόσθετα, ειδικοί προϊόντων θα ενταχθούν σε χώρες κλειδιά με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επέκτασης των ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές.

Στη σύσκεψη για τη διαμόρφωση της «Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές 2014 – 2020» αποφασίστηκε, τέλος, να διπλασιαστεί το όριο χρηματοδότησης του Προγράμματος Εξωστρέφεια που παρέχει ο Ο.Α.Ε.Π., από 500.000 ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διευκολυνθούν περαιτέρω οι εξαγωγικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Σ. Τσόκας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιnvest In Greece Σ. Ησαϊας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ και πρόεδρος του Σ.Ε.Κ. Α. Καλαμπόκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Θ. Καλπακτσόγλου και ο γενικό διευθυντης του ΟΑΕΠ Α. Κωτσιόπουλος, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα Χ. Σακελλαρίδη, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Χ. Κυριαζής, εκ μέρους του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ Ν. Σοφιανός και ο σύμβουλος του ΕΒΕΑ Θ. Κατσαδούρος, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δρ. Τ. Αλεξανδρίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού & Οικονομικών Μελετών Καθ. Ν. Φίλιππας, ο γενικός διευθυντης Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής ΥΠΑΑΝ, Δρ Ν. Εξαδάκτυλος και ο διευθυντής Συντονισμού Εξαγωγικής Πολιτικής Ι. Αρεταίος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ