Ενέργεια από οργανικά απόβλητα και λύματα κατάφεραν να δημιουργήσουν Αμερικανοί ερευνητές - iefimerida.gr

Ενέργεια από οργανικά απόβλητα και λύματα κατάφεραν να δημιουργήσουν Αμερικανοί ερευνητές

Ενέργεια από οργανικά απόβλητα και λύματα κατάφεραν να δημιουργήσουν Αμερικανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτοποριακή εναλλακτική μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατάφεραν να δημιουργήσουν Αμερικανοί ερευνητές, χρησιμοποιώντας μικρόβια από λύματα εργοστασίων.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, Μηχανικοί του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Κραιγκ Κριντλ, δημιούργησαν μια μικροβιακή μπαταρία, που αποτελείται από δύο ηλεκτρόδια βουτηγμένα σε ένα δοχείο με λύματα.

Τα μικρόβια που βρίσκονταν στα λύματα, από τη φύση τους παράγουν ρεύμα όταν απορροφούν και διασπούν τα απόβλητα και έτσι λειτούργησαν ως κέντρα ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το νέο αυτό μοντέλο μπορεί να αξιοποιήσει το 30% της δυνητικής ενέργειας των λυμάτων όσο δηλαδή και τα φωτοβολταϊκά, όταν μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ρεύμα.

Προς το παρόν η μπαταρία βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο στο μέλλον οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν ενεργειακά τους όγκους οργανικών λυμάτων και αποβλήτων στις μονάδες βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ