Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο... χορός βελτιώνει τις γλωσσικές μας ικανότητες - iefimerida.gr

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο... χορός βελτιώνει τις γλωσσικές μας ικανότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θες να βελτιώσεις τις γλωσσικές σου ικανότητες; Για να το κατορθώσεις -εκτός από βιβλία και μαθήματα- θα πρέπει ν' αρχίσεις χορό ή να μάθεις να κινείσαι σύμφωνα με το ρυθμό της μουσικής.
Αυτό απέδειξε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία η η μουσική εκπαίδευση από την παιδική ηλικία μπορεί να βοηθήσει τον ασκούμενο και στη γλώσσα. Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο ρυθμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γλώσσας και συνεπώς μια καλή ανταπόκριση του σώματος στο χορό μπορεί να σημάνει και τη βελτίωση στη γλωσσική δεξιότητά του ανθρώπου.
Οι ερευνητές, πραγματοποίησαν ρυθμικά τεστ σε περίπου 100 εφήβους και διεπίστωσαν ότι όσοι «πατούσαν» στο ρυθμό ήταν αυτοί, των οποίων ο εγκέφαλος αντιδρούσε καλύτερα στους ήχους της γλώσσας.
Οι νέοι κλήθηκαν να χτυπούν ρυθμικά τα δάχτυλά τους σύμφωνα με τους ήχους που άκουγαν κι η ρυθμική ακρίβεια των κινήσεών τους καταγραφόταν με ειδικό όργανο μέτρησης και παράλληλα ήταν υπό παρατήρηση μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος η δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων τους. Ετσι, αξιολογηθεί η ικανότητα αντίδρασής τους στους ήχους της γλώσσας και οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα είχαν καλύτερη αντίδραση στους γλωσσικούς ήχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ