Νέα συνάντηση ΔΕΠΑ- Gazprom για την μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο- Ποια είναι τα σενάρια [λίστα] - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση ΔΕΠΑ- Gazprom για την μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο- Ποια είναι τα σενάρια [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ και της Gazprom για τρίτη φορά, προκειμένου να συζητηθεί η μείωση της προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά και να αλλάξει η φόρμουλα τιμολόγησης.

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Μόσχα μετά και την επίσκεψη της απεσταλμένης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βαλεντίνα Ματβιένκο η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του φυσικού αερίου και της ΔΕΠΑ. Οπως μάλιστα αναφέρει το capital.gr, η κ. Ματβιένκο είναι εκείνη που κόμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την απάντηση του κυρίου Πούτιν στην επιστολή που έστειλε στις 2 Ιουλίου με την οποία ο κ. Σαμαράς ζητούσε μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Ματβιένκο φέρεται να διαμήνυσε ότι η ρωσική πλευρά μπορεί να δώσει μια έκπτωση της τάξης του 10%.

Μια ενδεχόμενη θετική απάντηση για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ελλάδα από την Ρωσία, θα έρθει εν μέσω της φημολογίας περί νέου ενδιαφέροντος της Gazprom για την ΔΕΠΑ μετά και της δηλώσεις της κ. Ματβιένκο η οποία άφησε ανοιχτό ένα «παράθυρο».

Ως προς τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται για τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ