Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει Τρόικα -Στο τραπέζι και η νέα προγραμματική συμφωνία - iefimerida.gr

Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει Τρόικα -Στο τραπέζι και η νέα προγραμματική συμφωνία

Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει Τρόικα -Στο τραπέζι και η νέα προγραμματική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να έχουν μία εφ' όλης συζήτηση ενόψει της άφιξης της Τρόικα και της αξιολόγησης της Ελλάδας. Η συνάντηση θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι, σε μία κρίσιμη καμπή στην πορεία της κυβέρνησης, λόγω των κοινωνικών κινητοποιήσεων.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει από κοινού εκτίμηση όλων των δεδομένων και να προσδιοριστούν τα περιθώρια, που έχει η κυβέρνηση στις όποιες διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν αναλυτικά το πώς θα εμφανιστούν τα υπουργεία στον έλεγχο της Τρόικα, ώστε να αποφύγουν περαιτέρω πίεση και να αποφύγουν νέες απαιτήσεις από τους δανειστές.

Στο τραπέζι θα τεθεί και η νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση βάζει τις σταθερές βάσεις για μία μακροπρόθεσμη στρατηγική και πώς δεν απειλείται το σχήμα από πολιτικές κρίσεις.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί και το θέμα του εκλογικού νόμου, ώστε να επαναπροσδιοριστεί το μπόνους των 50 εδρών με βάση την ανάγκη να ενισχυθεί η λογική των συνεργασιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ