Οι Αμερικανοί ψέγουν τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για τη Συρία: «Κολυμπάει αντίθετα στη ροή των γεγονότων» - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί ψέγουν τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για τη Συρία: «Κολυμπάει αντίθετα στη ροή των γεγονότων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κολυμπάει αντίθετα στο ρεύμα της διεθνούς κοινής γνώμης, σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επιμονή του Σεργκέι Λαβρόφ στον ισχυρισμό ότι η επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, δεν έγινε από τις δυνάμεις του Άσαντ, αλλά ήταν προβοκάτσια.

«Βεβαίως και έχουμε δει τα σχόλια του υπουργού Λαβρόφ. Κολυμπάει αντίθετα στο ρεύμα της διεθνούς κοινής γνώμης και ακόμη σημαντικότερο, αντίθετα στο ρεύμα των γεγονότων», δήλωσε η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι.

Κάνοντας αναφορά στην έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει «πέραν κάθε αμφιβολίας ότι στη Συρία χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του αερίου σαρίν», η εκπρόσωπος υποστήριξε:

«Αν στηριχθεί κανείς στις δικές μας πληροφορίες που περιέχονται στην έκθεση, πολλές ουσιαστικές λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν την ενοχή του καθεστώτος (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στην επίθεση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ