Eκατομμυριούχος προσπαθεί να τραφεί με 4,50 δολάρια την ημέρα για μία εβδομάδα – Ηδη δυσκολεύεται - iefimerida.gr

Eκατομμυριούχος προσπαθεί να τραφεί με 4,50 δολάρια την ημέρα για μία εβδομάδα – Ηδη δυσκολεύεται

Eκατομμυριούχος προσπαθεί να τραφεί με 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρον Σάιτς πεινάει. Περίεργο, για έναν άνθρωπο που κερδίζει 3 εκατ. δολάρια το χρόνο. Αυτή την εβδομάδα όμως άλλαξε τις συνήθειές του. Ο ιδρυτής και CEO αλυσίδας εστιατορίων είναι ανάμεσα στους προνομιούχους Αμερικανούς που προσπαθούν να δουν πώς είναι να τρέφεσαι με 4,50 δολάρια την ημέρα, για μία εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το φαγητό», παραδέχθηκε στο blog του ο Σάιτς. Λογικό, είναι στην τέταρτη ημέρα της πρόκλησης. Ο επιχειρηματίας και 26 μέλη του Κογκρέσου μετέχουν στην καμπάνια που γίνεται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους εκατομμύρια Αμερικανοί επιβιώνουν χάρη στα κουπόνια φαγητού.

Ο Σάιτς ξεκίνησε την προσπάθεια το Σάββατο πηγαίνοντας για ψώνια, προσπαθώντας να επιλέξει τα σωστά τρόφιμα χωρίς να υπερβεί τον προϋπολογισμό των 31,50 δολαρίων. Δύσκολο, αφού όπως παραδέχθηκε δεν μπορούσε να αγοράσει όσο κρέας, λαχανικά και φρούτα χρειαζόταν. Τελικά ξόδεψε 25,95 δολάρια για ζυμαρικά και όσπρια, ενώ του έμειναν μόλις έξι δολάρια στην τσέπη για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Το φαγητό πάντως μονοπωλεί τις σκέψεις του, όπως παραδέχεται. «Πότε είναι το επόμενο γεύμα μου; Πόσο φαγητό μου έχει μείνει στο ντουλάπι; Θα φτάσει για όλη την εβδομάδα; Τι θα έτρωγα αν δεν είχα καθόλου λεφτά;», έγραψε στο blog.

Ο Σάιτς θεωρείται από τους ευαισθητοποιημένους επιχειρηματίες. Από τα 1.600 καταστήματα της αλυσίδας εστιατορίων που έχει, στα πέντε οι πελάτες αποφασίζουν οι ίδιοι για το πόσο θα πληρώσουν για αυτά που έχουν φάει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ