Πώς η μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά στις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών - iefimerida.gr

Πώς η μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά στις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από τις άλλες ευεργετικές της ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, η μεσογειακή διατροφή αποδεικνύεται τώρα σωτήρια και για τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης που πραγματοποίησε το Ουρολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης σε άνδρες με διαταραχές στύσης, η κατανάλωση ελαιόλαδου σε συνδυασμός με το λυκοπένιο -αντιοξειδωτική ένωση που συναντάται κυρίως στις ντομάτες -

Κατά την διάρκεια της έρευνας χορηγήθηκε ημερησίως και για συνολικό διάστημα τριών μηνών σε πεντακόσιους άνδρες άνω των 50 ετών, 20cc εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με 8 mg λυκοπενίου, και διαπιστώθηκε βελτίωση της στυτικής λειτουργίας σε ποσοστό που άγγιζε το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Ουρολογικού Ινστιτούτου, το λυκοπένιο σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο επιτυγχάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του πέους, κι επομένως της στύσης.

Παράλληλα το ελαιόλαδο αποτελεί μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων ενώ έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι συμβάλει στην μείωση των φλεγμονών και της κακής χοληστερίνης που φράζει τα αγγεία.

Το λάδι επίσης έχει και ηρεμιστικές αντί- στρες ιδιότητες αφού απελευθερώνει ουσίες όπως η ντοπαμίνη που είναι διεγερτικές και αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για καλό σεξ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι τα καντήλια στις εκκλησίες καίνε λαδάκι και όχι κάποια άλλη ουσία αφού τα αρώματα του εκχυλίζουν σεροτονομιμητικές ουσίες που ερεθίζουν τη φαντασία και χαλαρώνουν τους μύες.

πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ