Νέος καβγάς Μαρκογιαννάκη - Κωνσταντοπούλου - «Μπάχαλο» στην Ολομέλεια της Βουλής - iefimerida.gr

Νέος καβγάς Μαρκογιαννάκη - Κωνσταντοπούλου - «Μπάχαλο» στην Ολομέλεια της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για ακόμα μια φορά τίναξε τη συνεδρίαση της βουλής στο αέρα συζητώντας επί μια και πλέον ώρα τον τρόπο με τον οποίο ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τον κώδικα των δικηγόρων.

Η κ.Κωνσταντοπουλου έκανε λόγο για παραβίαση και βιασμό της λειτουργίας του κοινοβουλίου αλλά και για πλαστογράφηση των πρακτικών επειδή κατα την ώρα της ψηφοφορίας ήταν μόνο δυο κυβερνητικοί βουλευτές και η ίδια ενώ όταν ο πρόεδρος ρωτούσε κατά την ψηφοφορία αν δέχονται τα άρθρα εκείνοι δεν απαντούσαν.

Στις συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε η Λιάνα Κανέλλη η οποία πήρε το λόγο και κάρφωσε την κυρία Κωνσταντοπουλου λέγοντας «δεν μπορείτε να μας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, είμαστε χρόνια και στη βουλή και θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ψηφοφορίες στις επιτροπές γίνονται με το τεκμήριο της πλειοψηφίας».

Τη σκυτάλη από τη Λιάνα Κανέλλη πήρε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος κατηγόρησε την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι σπαταλά το χρόνο του κοινοβουλίου με ανούσια θέματα και ότι θα πρέπει να ντρέπεται γι´αυτό.

Ομως επειδή προεδρεύων στην ολομέλεια ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν έλειψε και ακόμη ένας καυγάς των δυο τους που είχαν να συγκρουστούν από το τέλος των εργασιών της προανακριτικής. «Σας παρακαλώ μαζέψτε την» είπε στον Δημήτρη Παπαδημούλη και λίγο αργότερα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου του απηύθυνε το λόγο χωρίς να τον αποκαλέσει πρόεδρο εκείνος της είπε «έλεος πια σας ανεχθήκαμε στην επιτροπή για έξι μήνες. Εδώ όμως δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά. Στη βουλή θα με αποκαλείται με τη θεσμική μου ιδιότητα, θα με αποκαλείται πρόεδρο».

Από την πλευρά του ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε ότι η διαδικασία δεν είχε κανέναν πρόβλημα και διευκρίνισε ότι «η συζήτηση ήταν διεξοδική, διήρκεσε πάνω από 20 ώρες, δεχτήκαμε 27 νομοτεχνικές βελτιώσεις» .

Εφάρμοσα την πρακτική που εφαρμόζουν χρόνια οι επιτροπές ήταν η απάντηση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Κυριάκου Βιρβιδάκη ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα ο ίδιος και η οικογένειά του «γιατί ετόλμησα να έχω άποψη» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ