Σείεται ακόμη η Φθιώτιδα - Καταγράφηκαν ζημιές ακόμη και σε καινούριες οικοδομές - iefimerida.gr

Σείεται ακόμη η Φθιώτιδα - Καταγράφηκαν ζημιές ακόμη και σε καινούριες οικοδομές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eφιαλτική είναι η κατάσταση στα χωριά της Φθιώτιδας, όπου η γη συνεχίζει να τρέμει μετά τους δίδυμους σεισμούς της Δευτέρας.

Σπίτια που είχαν χαρακτηριστεί «πράσινα» μετά τους προηγούμενους σεισμούς είναι πλέον «κόκκινα» και οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να τα εγκαταλείψουν, ενώ πληγές από το τελευταίο χτύπημα του εγκέλαδου μετρούν ακόμα και καινούριες οικοδομές. Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν οι κατασκευές που έχουν καταρρεύσει ή είναι ετοιμόρροπες καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Κόμνηνα, Ρεγγίνι, Δρυμαία, Ξυλικοί, Μενδενίτσα, Τιθρόνιο, Καλλίδρομο και Ανάβρα είναι τα χωριά γύρω από το ρήγμα που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και σε μικρές σεισμικές δονήσεις οι κάτοικοι στο Ρεγγίνι στρέφουν τα βλέμματα τους νότια προς το βουνό, αφού σε κάθε δόνηση βγαίνουν από τις χαράδρες σύννεφα σκόνης.

«Η ανησυχία είναι μεγάλη. Ούτε λεπτό δεν σταμάτησε να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μας», δηλωσε ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης.

Το δημοτικό σχολείο στο Ρεγγίνι δεν λειτούργησε σήμερα, ενώ με απόφαση του δημάρχου την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά- Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Ανάλογη απόφαση υπέγραψε και ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κλείνοντας επ΄ αόριστον τα σχολεία μέχρις να ελεγχθούν τα κτήρια από μηχανικούς του ΟΣΚ

Το πρωί στα δημαρχεία των Καμμένων Βούρλων και της Αμφίκλειας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τη συμμετοχή μηχανικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς.

Την ίδια ώρα κλιμάκια μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) που ήταν στην περιοχή για να αποτιμήσουν τις ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις άρχισαν και πάλι τον έλεγχο στα σπίτια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ