CINEΤROLL: Θερίζει ο τρόμος της δαιμονισμένης οικογένειας με τα φαντάσματα – Συνεχίζεται το καλοκαίρι του τρόμου (video) - iefimerida.gr

CINEΤROLL: Θερίζει ο τρόμος της δαιμονισμένης οικογένειας με τα φαντάσματα – Συνεχίζεται το καλοκαίρι του τρόμου (video)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παρακολουθεί την ολική επαναφορά στη μόδα δαιμόνων του "εξ' από δω" και αναλύει της στοιχειωμένης βίλας το κάγκελο και το ανάλογο σουξέ της.

Η Παρασκευή και 13 θέλει πατροπαράδοτα το σατανά της προκειμένου να κυλήσει όπως πρέπει: Δηλαδή καταραμένα και φονικά. Για το 2013, ο Τζέιμς Βαν, κρίνεται ως ο επίσημος και πλέον πετυχημένος εκπρόσωπος του "εξ' από δω", μολονότι η αρχή της καριέρας του είχε να κάνει με πιο γήινα, βασανιστικά και αιματοβαμμένα φονικά.

Ο σκηνοθέτης που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το φαινόμενο του torture porn με την επιτυχία του "Saw", έκανε δύο φορές φέτος τη μεγάλη έκπληξη, τινάζοντας την εισπρακτική μπάνκα στον αέρα με ατόφιο τρόμο από το υπερπέραν. Η αρχή έγινε τον Ιούλιο με το τρομακτικό "Κάλεσμα" που έσπασε τα ταμεία θάβοντας πανάκριβα blockbuster στη σκόνη του (στην Ελλάδα θα προβληθεί στις 26 Σεπτεμβρίου).

Και η συνέχεια γράφτηκε αυτό το τριήμερο που ξεκίνησε Παρασκευή και 13, με τον πιο κατάλληλο τρόπο: Το σίκουελ μιας μεγάλης επιτυχίας του Βαν από το 2010 που στην Ελλάδα είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο "Παγιδευμένη Ψυχή". Ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το "Insidious, Chapter 2" ξεπέρασε τα 40 εκ. δολάρια σε εισπράξεις στο αμερικάνικο box office σημειώνοντας ρεκόρ: Είναι η πρώτη φορά που ένας σκηνοθέτης έχει δύο διαφορετικές ταινίες να "ανοίγουν" μέσα στην ίδια χρονιά πάνω από τα 40 εκ. δολάρια. Το έχουν καταφερει μόνο οι αφοί Βασόφσκι με τα "The Matrix Reloaded" και "Τhe Matrix Revolutions" τα οποία όμως ανήκουν στην ίδια τριλογία.

Ενδεικτικό για την επιτυχία του "Ιnsidious, Chapter 2" που κόστισε μόλις 5 εκ. δολάρια είναι πως το chapter 1 είχε φέρει στο τριήμερο του "ανοίγματός" του μόλις 13 εκ δολάρια. Σε απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει πως το σίκουελ, έφερε με το "καλημέρα σας" τρεις φορές περισσότερα λεφτά από την πρώτη ταινία, ενώ η τάση είναι οι "συνέχειες" να κινούνται σε χαμηλότερα εισπρακτικά βαρομετρικά.

Μη με ρωτήσεις το πού οφείλεται αυτό, γιατί πραγματικά απάντηση δε σου έχω. Εννοώ, πως το πρώτο "Insidious" ήταν για τα δικά μου γούστα, μια μέτρια ταινία παραψυχολογικού τρόμου, κατάλληλη για ανήλικους, επομένως και ξενέρωτη. Το στόρι αφορούσε σε μια οικογένεια, της οποίας ο γιος πέφτει σε κώμα αλλά στην πραγματικότητα είναι παγιδευμένος από δαίμονες σε μια άλλη διάσταση. Κάτι που αφορά άμεσα στο παρελθόν του πατέρα του μπόμπιρα ο οποίος είχε ανάλογες εμπειρίες.

Το νούμερο 2, ακολουθεί την ιστορία ακριβώς από το τέλος του προηγούμενου, με τους ίδιους ηθοποιούς, τον ίδιο σκηνοθέτη και το στόρι να εξερευνά το παρελθόν που καθιστά τόσο προσφιλή την οικογένεια Λάμπερτ στις επισκέψεις των δαιμόνων. Αισθητική και αφηγηματική συνέπεια με την πρώτη ταινία της σειράς, η οποία σε συνδυασμό με την "έξοδο" του φιλμ στην παραδοσιακή ημερομηνία τρόμου, Παρασκευή και 13, μαζί με το γεγονός του ότι δεν έχει αίμα, οπότε είναι ασφαλής για "οικογενειακή τρομακτική" διασκέδαση, δημιούργησαν τους παράγοντες της πρωτοφανούς επιτυχίας της. Σε μία χρονιά, που η ταινία τρόμου επέστρεψε θριαμβευτικά στο βασιλικό θρόνο που της ανήκει, με πέντε συνολικά ταινίες του είδους, να κατακτούν την πρώτη θέση του box office στο πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας τους (Evil Dead, Μama, The Purge, Το Kάλεσμα, Insidious Chapter 2).

Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 13 – 15 Σεπεμβρίου, οι πέντε πιο δημοφιλείς ταινίες στο αμερικάνικο box office, ήταν οι εξής:

1.ΙNSIDIOUS, CHAPTER 2: 40,3 εκ δολάρια

2.THE FAMILY:14 εκ. δολλάρια

3.RIDDICK: 6,84 εκ. δολάρια (31,1 σύνολο)

4.LEE DANIELS' THE BUTLER: 5,54 εκ. δολάρια (100 σύνολο)

5.OIKOΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΕΡ: 5,4 εκ. δολάρια (132 σύνολο)

Ουδέν νεώτερο από το ελληνικό μέτωπο, με τα "Στρουμφάκια 2" για δεύτερη εβδομάδα να συνεχίζουν την δυσάρεστη έκπληξη της παρουσίας τους στην κορυφή. Τον Γουντι Άλεν να θριαμβεύει. Και το σύνολο των νέων ταινιών να κάνει από μέτριες ως κακές εισπράξεις. Η Σοφία Κόπολα και οι "Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες" έκαναν 1.934 εισιτήρια σε 4 αίθουσες ενώ αναλογικά πολύ χειρότερα πήγε το θρίλερ τρόμου "Είσαι ο Επόμενος" με 4.265 θεατές σε 16 αίθουσες. Καταστροφή για το γαλλολιβανέζικο "Όταν θέλουν οι Γυναίκες" με 262 εισιτήρια σε έναν κινηματογράφο. Συνολικά πεσμένη η κίνηση για το τετραήμερο 12 – 15 Σεπτεμβρίου με 107.751 θεατές να επισκέπτονται πανελλαδικά μία κινηματογραφική αίθουσα.. Αναδεικνύοντας ως πιο δημοφιλείς ταινίες της εβδομάδας τις εξής:

1.ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2:27.559 εισιτήρια (108.781 σύνολο)

2. ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ: 16.955 εισιτήρια (109.664 σύνολο)

3. PACIFIC RIM: 16.701 εισιτήρια

4. TO TEΛΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: 12.286 εισιτήρια (32.444 σύνολο)

5. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΕΡ: 6.514 εισιτήρια (123.241 σύνολο)

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ