Μηχανοκίνητη πορεία ΟΛΜΕ στο κέντρο - Να δουν τον υπουργό ζητούν οι συνδικαλιστές - iefimerida.gr

Μηχανοκίνητη πορεία ΟΛΜΕ στο κέντρο - Να δουν τον υπουργό ζητούν οι συνδικαλιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή μέσω της Σταδίου. .

Αμέσως μετά είχε προγραματιστεί συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ ζητεί άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της απεργίας των εκπαιδευτικών και για μία ακόμη φορά προτείνει την πραγματοποίηση δημόσιου τηλεοπτικού διαλόγου σε εθνικό δίκτυο ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Ανοικτή επιστολή από τους δασκάλους

Εν τω μεταξύ με ανοικτή επιστολή προς τους γονείς, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) εξηγούν τους λόγους της 48ωρης απεργίας τους.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα που δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ συνταξιοδοτήθηκαν δυο χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Οχτώ χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρσι θα προστεθούν στις ουρές της ανεργίας», τονίζουν και υποστηρίζουν πως «η εκπαίδευση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της».

«Σας ζητούμε να σταθείτε συμπαραστάτες στον αγώνα μας και να σας καλούμε να παραμερίσετε όσους "καλοθελητές" θελήσουν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα. Να είστε σίγουροι πως με την απεργία μας αυτά που έχουμε να κερδίσουμε εμείς, οι μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να "χάσουμε"» καταλήγουν στην επιστολή τους οι δάσκαλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ