To comeback του Ντομινίκ Στρος Καν - Για ανάπτυξη μίλησε ο νέος σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

To comeback του Ντομινίκ Στρος Καν - Για ανάπτυξη μίλησε ο νέος σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχω κάποιο μαγικό ραβδί, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον σερβικό λαό να ξεπεράσει τα προβλήματα», δεσμεύθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν που ανέλαβε σήμερα επίσημως καθήκοντα συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης.

Η άφιξη του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ στο Βελιγράδι αναδείχθηκε σε κορυφαίο γεγονός, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης και τηλεοπτικών δικτύων.

Πολλοί επίσης, είναι εκείνοι που μιλούν για το comeback του Γάλλου πολιτικού μετά τη δικαστική περιπέτεια που είχε μετά το «σκάνδαλο Κάρλτον».

Στην ερώτηση τι ήταν εκείνο που τον προσέλκυσε στη Σερβία ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ ήταν αφοπλιστικός: «Επειδή αγαπώ τη Σερβία».

Όπως υποστήριξε, ήταν μια ιδέα του διευθυντή της εταιρείας που προσέλαβε η κυβέρνηση της Σερβίας, Βλάντιμιρ Μόλοβ, και όταν ήρθε η πρόταση, την αποδέχθηκε με ικανοποίηση .

Ερωτηθείς για το τι μέτρα θα προτείνει στη σερβική κυβέρνηση, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε πως «η επιλογή μέτρων λιτότητας ή υπερκατανάλωσης εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα, αλλά η σωστότερη 'συνταγή' είναι η άμεση λήψη αναπτυξιακών μέτρων».

«Δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς ανάπτυξη, η ανάπτυξη καθιστά δυνατή την προόδο», υποστήριξε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως έγινε γνωστό, τμήμα της ομάδας του DSK θα εργαστεί στο Βελιγράδι και ένα άλλο στο Παρίσι. Η συνεργασία θα διαρκέσει πάνω από τρεις μήνες, διάστημα κατά το οποίο ο Στρος Καν θα παρέχει pro bono συμβουλές στην κυβέρνηση της Σερβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ