«Το νησί της ελιάς» στο Λονδίνο που τρέλανε τους Αγγλους με τα ελληνικά του καλούδια [εικόνες]

Άρωμα γειτονιάς αποφάσισαν να φέρουν δυο Έλληνες στη βρετανική πρωτεύουσα ανοίγοντας το "νησί της ελιάς" στην καρδιά του Λονδίνου.

Η Πωλίνα και ο Γρηγόρης είναι μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου εδώ και περίπου 20 χρόνια, και θεωρώντας τη περιοχή του Hackney όπου διαμένουν σπίτι τους, αποφάσισαν να ανοίξουν το πρώτο κατάστημα με ελληνικά, ποιοτικά καλούδια.

«Το ξεχωριστό με την κοινότητα του Hackney είναι πως όλοι δείχνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν αρμονικά. Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για το πρώτο μας κατάστημα!Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές δυσκολίες νιώθουμε πως εκπληρώνουμε δύο στόχους: αφενός συστήνουμε τα μοναδικά μας προϊόντα σε ευρύτερο κοινό στηρίζοντας, στον βαθμό που μπορούμε, την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα ωφελούμε την εδώ κοινότητα προσφέροντας τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, που αποτελούν τη βάση της πολύτιμης Μεσογειακής Δίαιτας», αναφέρει η Πωλίνα στο bostanistas.

Τι βρίσκει όμως κανείς στα γεμάτα λιχουδιές ράφια του «Isle of olive»; Ειδικότης τους το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τα βότανα, αλλά και τα ελληνικά τυριά, παραδοσιακά γλυκά, αλείμματα, παξιμάδια και όσπρια ενώ, ορισμένα προϊόντα, όπως το λάδι, το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι διατίθενται και χύμα. Σκοπός είναι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει εκ νέου την ίδια συσκευασία περιορίζοντας έτσι τα απορρίμματα που προκύπτουν.

Πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα εντός, και το προσεγμένο «kafeneio», μια ξεχωριστή γωνιά του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικό καφέ, τσάι και γιαούρτι, τα διαλεχτά προϊόντα «βγαίνουν στον δρόμο» κάθε Σάββατο, συμμετέχοντας στην περίφημη υπαίθρια αγορά της περιοχής. Άλλωστε, αν και η λειτουργία του εντός των τοίχων ξεκίνησε μόλις στις 29 Ιουνίου, το Isle of olive ζει ήδη από το 2011, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία, και έχει ξεχωρίσει σε περίφημες υπαίρθριες αγορές του ανατολικού και νότιου, κυρίως, Λονδίνου.


Πηγή: bostanistas

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ