Mercedes E180: Για πρώτη φορά η μεγάλη Mercedes με 1.600 κυβικά - iefimerida.gr

Mercedes E180: Για πρώτη φορά η μεγάλη Mercedes με 1.600 κυβικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Mercedes E-Class, το μεγάλο μοντέλο πολυτελείας, αποτελεί παραδοσιακά το σημείο αναφοράς όλης της γκάμας της γερμανικής εταιρείας και μέχρι τώρα η πιο μικρή έκδοσή της διαχρονικά είχε κινητήρα 1.800 κ.εκ.

Στην εποχή του downsizing όμως που ζούμε τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ταμπού, ακόμα και για τα σημεία αναφοράς όπως η E-Class, που από εδώ και στο εξής αποκτά μια νέα έκδοση, την E180. Η οποία κινείται από το τετρακύλινδρο turbo των 1.600 κυβικών και των 156 ίππων που γνωρίσαμε αρχικά στη B-Class και στη συνέχεια στις Α200, CLA200 και C180.

Στην Ε180 ο 1.6 turbo συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7G-DCT, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της μάρκας και εξασφαλίζει καλές για το μέγεθος και το χαρακτήρα της επιδόσεις (0-100 σε 9,6 δεύτερα, τελική 220). Ταυτόχρονα αποδεικνύεται και αρκετά οικονομικός, μιας και η μέση κατανάλωσή του είναι, πάντα σύμφωνα με τη Mercedes, 6,1 λίτρα και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 143 γραμμάρια.Κατά τα άλλα η βασική πλέον Ε δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από τις μεγαλύτερες: είναι διαθέσιμη και ως πιο πολυτελής Elegance και ως πιο σπορτίφ Avantgarde (θα τη ξεχωρίσετε από το μεγάλο αστέρι στη μάσκα), έχει τον ίδιο υψηλό εξοπλισμό ασφαλείας και την ίδια μεγάλη και ακριβή λίστα με τα εξτρά.Η καινούργια, αυτόματη και μόνο Mercedes E180 των 1.600 κυβικών θα κοστίζει με απόσυρση -και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων σύμφωνα με τη Mercedes-Benz Ελλάς- από 39.900 ευρώ (κανονικά από 45.750).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ