6 Eλληνες στη λίστα του Forbes – Πώς έφτασαν στην κορυφή οι αυτοδημιούργητοι ομογενείς - iefimerida.gr

6 Eλληνες στη λίστα του Forbes – Πώς έφτασαν στην κορυφή οι αυτοδημιούργητοι ομογενείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενισχυμένη ήταν φέτος η ελληνική παρουσία στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των 400 επιχειρηματιών βρέθηκαν έξι Έλληνες των οποίων οι περιουσίες αγγίζουν από τα 1.3 δις μέχρι τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι έξι αυτοδημιούργητοι υπερεκατομμυριούχοι είναι οι εξής:

Τζον Πολ Ντετζόρια: Ο δεύτερος γιος ενός Ιταλού μετανάστη και μιας Ελληνίδας βρέθηκε στην 110η θέση με περιουσία αξίας 4 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο πλουσιότερος Αμερικανός ελληνικής καταγωγής. Πάντως ο Ντετζόρια δεν τα βρήκε έτοιμα, αφού προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και όταν ήταν παιδί ανήκε σε συμμορία του δρόμου. Το 1980 ίδρυσε την εταιρία John Paul Mitchell Systems με προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Ο Τζιμ Ντέιβις, ο δεύτερος πλουσιότερος Αμερικανός ελληνικής καταγωγής, είναι γιος Ελλήνων μεταναστών και πρόεδρος της εταιρίας υποδημάτων New Balance. 'Οταν αγόρασε την εταιρία είχε μόλις έξι υπαλλήλους και κατάφερε να την μετατρέψει παγκόσμιο όμιλο με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους απογειώνοντας την προσωπική του περιουσία στα 3,1 δις δολάρια.

Ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία επίσης 3,1 δις δολάρια, μοιράζεται την 161η θέση με τον Τζιμ Ντέιβις και είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει επίσης πολλές εταιρίες real estate και πετρελαίου.

Ο τέταρτος πλουσιότερος Έλληνας της Αμερικής είναι ο Γιώργος Αργυρός, με περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τον 260ο πλουσιότερο άνθρωπο των ΗΠΑ ο οποίος ήταν Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ισπανία.

Στη 273η θέση βρέθηκε ο Μιχάλης Ζαχαρής με περιουσία 2 δις δολαρίων ο οποίος έχει κάνει διδακτορικές σπουδές πάνω στη νομολογία και σήμερα κατέχει φαρμακευτικές εταιρίες.

Στην 386η θέση στη λίστα Forbes με περιουσία 1,3 δις δολάρια βρέθηκε ο Ντιν Μητρόπουλος, ιδρυτής της εταιρίας επενδύσεων Metropoulos & Co. Ο επιχειρηματίας με τον τίτλο "Ο βασιλιάς των εξαγορών" έχει τη φήμη πως καταβροχθίζει τις κερδοφόρες εταιρίες με χαρακτηριστική ευκολία.

Πάντως την πρωτιά της λίστας Forbes κατέκτησε για 20η συνεχόμενη χρονιά ο Bill Gates με 72 δις δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ