Ολυμπιακός: Oνειρεύεται την... τέταρτη νίκη του σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ

Λίγες ώρες απομένουν για να κυματίσει και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» το σεντόνι με τα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ολυμπιακός ευελπιστεί να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με το δεξί.

Οι πρεμιέρες δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού αφού μετράει μόλις τρεις νίκες στην πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Απόψε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (9.45 μ.μ., Novasports 2) θα αναζητήσει το θετικό αποτέλεσμα στο 200ο επίσημο παιχνίδι του στο φαληρικό γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες του Μίτσελ προέρχονται από δύο σερί ήττες στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων. Πέρυσι ηττήθηκαν από τη Σάλκε και πριν από δύο χρόνια από την επίσης γαλλική Μαρσέιγ.

Η πιο πρόσφατη νίκη των «ερυθρολεύκων» σε ματς πρεμιέρας επετεύχθη το 2010 απέναντι στην Αλκμααρ με το γκολ του Τοροσίδη, ενώ η αμέσως προηγούμενη ήταν μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του... Το 2002 είχε επικρατήσει της Λεβερκούζεν 6-2. Η παρθενική νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα ήταν το 1997 επί της Πόρτο, όταν νίκησε 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με το εκπληκτικό γκολ του Γιαννακόπουλου.

Ο Γάλλος σύμβουλος της διοίκησης των Πειραιωτών, Κριστιάν Καρεμπέ έχρισε φαβορί για τη νίκη την πρωταθλήτρια του Σαμπιονά, μα τόνισε: «Μπορούμε να διεκδικήσουμε ως Ολυμπιακός τις πιθανότητές μας. Παίζουμε εντός έδρας και να κάνουμε μια καλή αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε 90 λεπτά όλα μπορούν να συμβούν».

Σε αυτό το παιχνίδι ο Μίτσελ δεν υπολογίζει τον Λεάντρο Σαλίνο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γκαετάν Μπονγκ. Ο Καμερουνέζος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας λόγω των ενοχλήσεων που έχει.

Ο Μίτσελ, στο «παιχνίδι δόξας» όπως χαρακτήρισε το αποψινό αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς, τον Μήτρογλου και τον Σαβιόλα. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας Νάσερ Αλ Κελαϊφί, δείγμα της σπουδαιότητας του αγώνα, ενώ ο μεγάλος σταρ της Παρί Σ. Ζ., Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα, ώστε να πανηγυρίσει με τους υπόλοιπους Παριζιάνους τη νίκη στο Φάληρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ