Η Ριάνα θα μεταμορφωθεί σε Zοζεφίν Μπέικερ σε ρόλο-έκπληξη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ριάνα θα μεταμορφωθεί σε Zοζεφίν Μπέικερ σε ρόλο-έκπληξη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χιλιάδες θαυμαστές της αποκαλούσαν την χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ «Μαύρη Αφροδίτη», ο Πάμπλο Πικάσο έκανε λόγο για την «Νεφερτίτη του σήμερα» και ο Έρνεστ Χέμινγουέι τη χαρακτήριζε «την πιο αισθησιακή γυναίκα που θα μπορούσε να συναντήσει στη ζωή του».

Αν και η Ριάνα θα ζήλευε αρκετά τους συγκεκριμένους παραπάνω χαρακτηρισμούς, εντούτοις θα έχει τη δυνατότητα να τους ενστερνιστεί, έστω και για λίγο, καθώς καλείται να υποδυθεί μια διάσημη ντίβα του θεάματος και μια γυναίκα σύμβολο ενάντια στη ναζιστική κατοχή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ζοζεφίν Μπέικερ γεννήθηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Η χορεύτρια μητέρα της την χτυπούσε κατηγορώντας την ότι εξαιτίας της εγκατέλειψε ο χορό. Η Μπεικερ τραγουδίστρια και ηθοποιός μαγνήτιζε τους άντρες με τους σαγηνευτικούς χορούς της καταφέρνοντας να ζήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της έντονους έρωτες και εκκεντρικές στιγμές.

Παρά ωστόσο, την επιτυχία της, και τους εκατοντάδες εραστές που είχε κατά καιρούς-παράλληλα μάλιστα με τους τέσσερις συζύγους της-, εκείνη ένοιωθε τρομερή μοναξιά. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που γέμιζε τις σουίτες των ξενοδοχείων όπου έμενε με παπαγάλους, φίδια γουρούνια και κουνέλια για να της κάνουν όπως έλεγε παρέα.

Διάσημη για τις εμφανίσεις της σε καμπαρέ της εποχής φορώντας ένα μπουστάκι και τη χαρακτηριστική φούστα από ψεύτικες μπανάνες, η Μπέικερ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της όταν εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και μετανάστευσε στο Παρίσι. Εκεί, έγινε εθελόντρια πιλότος του Ερυθρού Σταυρού και ταυτόχρονα μυστικός πράκτορας για χάρη της γαλλικής αντίστασης εναντίον των Ναζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ