To Costa Concordia άρχισε να σηκώνεται – Εντυπωσιακό βίντεο από την εξέλιξη της επιχείρησης για το κρουαζιερόπλοιο - iefimerida.gr

To Costa Concordia άρχισε να σηκώνεται – Εντυπωσιακό βίντεο από την εξέλιξη της επιχείρησης για το κρουαζιερόπλοιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο, που παρέσυρε στο θάνατο 30 ανθρώπους στις 3 Ιανουαρίου του 2012 άρχισε να ξεκολλάει από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, στο οποίο είχε προσαράξει. Η κλίση του Costa Concordia έχει μεταβληθεί κατά 13 μοίρες. Και όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την τεράστια επιχείρηση για την ανόρθωση και τη ρυμούλκησή του, η πρώτη αυτού του μεγέθους.

Η επιχείρηση, που δεν σταμάτησε ούτε όταν έπεσε η νύχτα, συνάντησε αρκετά εμπόδια. Αρχικά καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ενώ το απόγευμα διακόπηκε για περίπου μία ώρα. Επρεπε οι τεχνικοί να αφαιρέσουν ένα μέρος από τα ατσάλινα νήματα, που εκείνη τη στιγμή δεν βοηθούσαν να επανέλθει το πλοίο σε ορθή θέση.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως συνολικά θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 ώρες για την ολοκλήρωση της επιχείρησης, αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί πως σε 12 ώρες οι τεχνικοί θα τα κατάφερναν. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, το πλοίο «αντιδρά» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η μετακίνησή του γίνεται ομοιόμορφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ