Το ΤΑΙΠΕΔ σφράγισε το ιστορικό θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή - iefimerida.gr

Το ΤΑΙΠΕΔ σφράγισε το ιστορικό θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή

Το ΤΑΙΠΕΔ σφράγισε το ιστορικό θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ και αστυνομικοί σφράγισαν το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή. Οπως ανακοίνωσε το ταμείο, λειτουργούσε δίχως άδεια του διαχειριστή και χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας.

Το δημόσιο ακίνητο «είχε καταληφθεί από τη "Θεατρική κίνηση Μαβίλη" και χρησιμοποιείτο χωρίς την άδεια της ΕΤΑΔ, που είναι ο διαχειριστής του ακινήτου, και το σημαντικότερο, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και πυρόσβεσης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους πολίτες επισκέπτονταν το ακίνητο», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, στόχος είναι η αξιοποίηση του ακινήτου με διαδικασία που θα συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικής του αξίας, αλλά και της περιοχής. Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό κτίριο του «Εμπρός»- που είχε κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο το 1989- λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας. Από το 1988 ως το 2007 στέγαζε το Θεατρικό Οργανισμό «Μορφές» και στη συνέχεια την Εταιρεία Θεάτρου «Εμπρός».

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβριου του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Τον τελευταίο χρόνο την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του είχε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση, στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούσαν, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, εφόσον αναγνώριζαν και αποδέχονταν την κατάληψη του θεάτρου ως κοινό αγαθό.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ