Μαζική «θυσία» προβάτων εξαιτίας ευλογιάς στο Διδυμότειχο – Εχουν θανατωθεί 925 τον τελευταίο μήνα - iefimerida.gr

Μαζική «θυσία» προβάτων εξαιτίας ευλογιάς στο Διδυμότειχο – Εχουν θανατωθεί 925 τον τελευταίο μήνα

Μαζική «θυσία» προβάτων εξαιτίας ευλογιάς στο Διδυμότειχο – Εχουν θανατωθεί 925
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι κτηνίατροι στο Διδυμότειχο, εξαιτίας της εμφάνισης νέων κρουσμάτων ευλογιάς σε πρόβατα. Αλλα 332 ζώα που προβλήθηκαν από τη νόσο θανατώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 925 πρόβατα, γεγονός που έχει θορυβήσει τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες σε όλα τα εκτροφεία του νομού Εβρου, ενώ έχουν θεσπιστεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ζώντων ζώων, προϊόντων και ειδών χορτονομής, καθώς και η προσέγγιση των κοπαδιών στον ποταμό Εβρο.

Ο προληπτικός εγκλεισμός των προβάτων λόγω της νόσου μέσα στις μονάδες εκτροφής, που ισχύει επι ένα μήνα στις περιοχές Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας έχει αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να εξαντλούν τα αποθέματα των ζωοτροφών που είχαν αγοράσει για τον χειμώνα.

Οι κτηνοτρόφοι του βορείου Εβρου ζητούν να καθοριστούν και αποζημιώσεις για αγορά ζωοτροφών, καθώς αν συνεχιστεί ο εγκλεισμός που επέβαλε η κτηνιατρική υπηρεσία, τον χειμώνα δεν θα έχουν τροφές για να καλύψουν τις ανάγκες σίτισης των ζώων τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ