Δικογραφία σε βάρος του Πάνου Καμμένου γιατί προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χρήστο Πάχτα - iefimerida.gr

Δικογραφία σε βάρος του Πάνου Καμμένου γιατί προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χρήστο Πάχτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, με αφορμή την προτροπή προς τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ