Καταναλωτικός τουρισμός: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για ψώνια στον κόσμο [εικόνες]

Αρκετές μάρκες ρούχων και αξεσουάρ που κάνουν θραύση στο εξωτερικό, δεν υπάρχουν σε χώρες όπως η Ελλάδα και έτσι γεννιέται ο λεγόμενος «καταναλωτικός τουρισμός», όπου οι τουρίστες επισκέπτονται ξένες χώρες και επιδίδονται σε αχαλίνωτο shopping therapy.

Ωστόσο δεν έχουν όλες οι χώρες τις κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν τον καταναλωτικό τουρισμό και να παρέχουν τις απαραίτητες ανέσεις στους επισκέπτες.

Σε σχετικό άρθρο του το CNN επέλεξε και παρουσίασε τις 10 χώρες που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών και προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα και την μεγαλύτερη ποικιλία καταστημάτων.

10. Μαδρίτη
Βρίσκεται 3η στη λίστα με τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη και προσφέρει ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον στον επισκέπτη.

9. Ντουμπάι
Η πλούσια λαμπερή χώρα, ήταν ανέκαθεν το σύμβολο του γκλαμουρ, ενώ διαθέτει τεράστια ποικιλία καταστημάτων και εντυπωσιακών εμπορικών κέντρων.

8. Βιέννη
Μπορεί να είναι η πόλη με το μικρότερο σε διάρκεια ωράριο καταστημάτων, ωστόσο παραμένει σταθερά στο top ten των προτιμήσεων του παγκόσμιου κοινού ιδίως κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, λόγω της μοναδικής γιορτινής ατμόσφαιρας που προσφέρει.

7. Μπουένος Αιρες
ΑΝ ψάχνετε δερμάτινα είστε στην κατάλληλη πόλη, αφού η Αργεντίνικη πρωτεύουσα παρέχει την μεγαλύτερη ποικιλία και την καλύτερη ποιότητα σε δερμάτινα σε όλο τον κόσμο.

6. Χονγκ Κονγκ
Μία πολύβουη πόλη με άπειρες επιλογές και απίστευτα εξυπηρετικούς υπαλλήλους στα καταστήματα, οι οποίοι δε θα σας αφήσουν λεπτό μόνους.

5. Παρίσι
Τα καλύτερα καταστήματα στο Παρίσι δεν πουλάνε ρούχα, αλλά lifestyle! Η αγορά του Παρισιού έχει τις χαμηλότερες τιμές σε εντυπωσιακά και vintage έπιπλα απ' ότι σε κάθε άλλη γωνιά της Ευρώπης. Κομψά και οικονομικά είναι η συνταγή της επιτυχίας.

4. Κουάλα Λουμπουρ
Οταν μιλάμε για ποικιλία είναι η πρώτη πόλη που μας έρχεται στο μυαλό. Περιλαμβάνοντας 10 από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου με περισσότερα από 650 μαγαζιά το καθένα, το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δε θα βαρεθείτε, αλλά δε θα σας φτάσουν οι διακοπές να τα γυρίσετε όλα

3. Λονδίνο
Μπορεί οι τιμές να είναι τσουχτερές, όμως η ποικιλία, η ποιότητα και η κομψότητα των μαγαζιών έχουν αναδείξει την Βρετανική πρωτεύουσα στον Νο 1 προορισμό μόδας στην Ευρώπη.

2. Τόκιο
Υπερβολικά οικονομικά ρούχα, σε απίστευτη ποικιλία και τρελά γκάτζετ που δεν είχατε ποτέ φανταστεί ότι υπάρχουν είναι το μυστικό που εκτοξεύει το Τόκιο στη δεύτερη θέση

1. Νέα Υόρκη
Και φυσικά top στη λίστα το Big Apple. Ποικιλία, ποιότητα και καταστήματα για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Στέλλα Λι, fashion editor με έδρα τη Νέα Υόρκη: «Εκεί μπορείτε να βρείτε κομμάτια από κάθε πιθανή εποχή που εκτείνονται σε ολόκληρο το τελευταίο αιώνα της ιστορίας της μόδας, καθώς και από ένα ευρύ φάσμα από μεγάλους οίκους όπως Galanos, Dior, Givenchy, Ungaro, Pierre Cardin, Ossie Clark, και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ