Spiegel: Η κυβέρνηση Σαμαρά αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα διαμαρτυρίας- Ερχεται απεργιακό χάος - iefimerida.gr

Spiegel: Η κυβέρνηση Σαμαρά αντιμέτωπη με το πρώτο κύμα διαμαρτυρίας- Ερχεται απεργιακό χάος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο των ΜΜΕ διεθνώς έχει κάνει η απεργία της ΟΛΜΕ και των σχολικών φυλάκων και τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το γερμανικό περιοδικό Spiegel να επισημαίνει ότι ξεκινά δύσκολη περίοδος για την ελληνική κυβέρνηση.
Σε δημοσίευμα του, το γερμανικό περιοδικό σχολιάζοντας την έκρυθμη κατάσταση έξω από το υπουργείο και την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των σχολικών φυλάκων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αναφέρει πως «άρχισαν τα μεγάλα κύματα απεργιών στην Ελλάδα. Στην τηλεόραση μπορούσε να δει κανείς εκατοντάδες σχολικούς φύλακες να έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα. Για να τους σκορπίσει, η αστυνομία χρησιμοποίησε αρκετά δακρυγόνα», αναφέρει το Spiegel.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται σε όλες τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που έχουν προκηρυχθεί, τονίζοντας πως ο βασικός λόγος για το κύμα απεργίας είναι «πως κάτω από την πίεση των δανειστών, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε συρρίκνωση του Δημοσίου. 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στην δεξαμενή της κινητικότητας. Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος με την παράλληλη απώλεια των θέσεων εργασίας τους, να πρέπει να βρουν -εάν υπάρχει- άλλη θέση εργασίας για τους στον κρατικό μηχανισμό».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ