600 μαθητές από την Αλβανία δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω βεντέτας - iefimerida.gr

600 μαθητές από την Αλβανία δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω βεντέτας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες παιδιά στην Αλβανία ετοιμάζονται να πάνε σχολείο, υπάρχουν και οι μαθητές που δεν μπορούν παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Πρόκειται για 600 παιδιά τα οποία θα μείνουν απομονωμένα στο σπίτι τους επειδή φοβούνται πως θα πέσουν θύματα βεντέτας.
Τα περίπου 600 παιδιά ηλικίας 3 έως 15 ετών, είναι υποχρεωμένα να παραμείνουν κρυμμένα στο σπίτι τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον άγραφο νόμο του «κανούν», της βεντέτας που ισχύει στην Αλβανία, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα αρσενικά μέλη μιας οικογένειας ακόμη και βρέφη, μπορούν να πέσουν θύματα αντεκδίκησης, συνήθως λόγω κάποιας δολοφονίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η φονική αυτή παράδοση τηρείται κυρίως στις ορεινές περιοχές της βόρειας Αλβανίας, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη στις πόλεις της κεντρική και της νότιας Αλβανία.Σύμφωνα με μια έκθεση της «Επιτροπής Συμφιλίωσης», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου στα Τίρανα, 600 γυναίκες και 590 παιδιά ζουν κλεισμένα στα σπίτια τους με το φόβο ότι θα τα σκοτώσουν στο πλαίσιο κάποιας βεντέτας.


φωτογραφία: Τρία νεαρά παιδιά από την Αλβανία, τα οποία έχουν ζήσει όλη τους την ζωή στην απομόνωση για να μην πέσουν θύματα βεντέτας- Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ