Η κυβέρνηση ψάχνει μέτρα για την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των στρατιωτικών - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση ψάχνει μέτρα για την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των στρατιωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντονισμένες προσπάθειες γίνονται -ύστερα από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- για την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των στρατιωτικών, καθώς πολλοί εξ αυτών δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής.

Βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της μεικτής επιτροπής του ΥΠΕΘΑ, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών.

Το γεγονός έγινε γνωστό έπειτα από τη διαβίβαση εγγράφου στη Βουλή από την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, ενώ την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Θανάσης Γερμανίδης, Ευγενία Ουζουνίδου και Θοδωρής Δρίτσας.

Η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι: «στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΥΠΕΘΑ, έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Επίσης, έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης και διακανονισμού οφειλών και τους όρους αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνει ότι ενώ τους πρώτους μήνες του 2013 έγινε γνωστό ότι συστήνεται μεικτή Επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα της αδυναμίας κάλυψης των δανείων των στρατιωτικών, μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ