Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές - iefimerida.gr

Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους σχολικούς φύλακες να κάνουν κατάληψη στον προαύλιο χώρο και να τα ΜΑΤ με χρήση χημικών να τους απωθούν. Ωστόσο η ένταση χτύπησε πάλι «κόκκινο» όταν στο υπουργείο έφτασε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους γιουχαΐστηκε, ενώ δεν έλειψαν και οι μεμονωμένες ακραίες ύβρεις από κάποιους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασε με μοτοσυκλέτα στο υπουργείο, αφού αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να περάσει από το σημείο.

Αρχικά ο κ.Μητσοτάκης επιχείρησε να μπει στο υπουργείο λίγο μετά τις οκτώ , ωστόσο οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν κατά της αυτοκινητοπομπής αποδοκιμάζοντας τον. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Βουλή. Λίγο μετά τις 09:00 ο κ. Μητσοτάκης έφτασε τελικά στο υπουργείο όπου οι σχολικοί φύλακες τον υποδέχθηκαν ξανά με αποδοκιμασίες.

Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές  | iefimerida.gr 0

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εκπροσώπους σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο επικράτησε και πάλι ένταση, αφού οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και τα ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν από την είσοδο τους τράβηξαν από τα πόδια και τους έσυραν στην άσφαλτο.

Κατάληψη από τους σχολικούς φύλακες και χημικά από τα ΜΑΤ

Με μία επέμβαση λίγων λεπτών τα ΜΑΤ μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι νωρίτερα με μία αιφνιδιαστική κίνηση είχε καταλάβει το χώρο της εισόδου. Η κατάληψη έληξε όταν μία κλούβα των ΜΑΤ έφτασε στο σημείο και οι αστυνομικοί κατέβηκαν και κινήθηκαν προς την είσοδο του υπουργείου κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο για να μεταφέρει στο νοσοκομείο τρια άτομα που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι σχολικοί φύλακες έχουν κλείσει τη Βασ. Σοφίας και την Ηρώδου Αττικού.

ΕΛ.ΑΣ: Απαραίτητη η χρήση χημικών

Την 06.10 ώρα σήμερα, άτομα κινούμενα επί των πεζοδρομίων της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, προσέγγισαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 15 και αιφνιδίως υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτιρίου, με πρόθεση την κατάληψη του.

Η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του Υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν και αυτά στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και εδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών.

Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές  | iefimerida.gr 1

Νωρίτερα ενταση επικράτησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς περίπου 250 σχολικοί φύλακες κατέλαβαν την είσοδο του υπουργείου.

Αν και στην είσοδο του υπουργείου υπήρχε δύναμη των ΜΑΤ, οι σχολικοί φύλακες με μια αιφνιδιαστική κίνηση κατάφεραν να ανέβουν πάνω από τα κάγκελα και να καταλάβουν την είσοδο.

Περίπου 100 - 150 άτομα με πανό και συνθήματα παραμένουν στην είσοδο. Από την πλευρά της αστυνομίας έχει σχηματιστεί ένας κλοιός από τα ΜΑΤ ώστε να μην μπορέσουν να μπουν και άλλοι διαμαρτυρόμενοι μέσα στο κτίριο του υπουργείου.

Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές  | iefimerida.gr 2

Μάλιστα δημιουργήθηκε και μικροένταση ανάμεσα στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους, καθώς η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να στείλει τις τηλεοπτικές κάμερες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, στις 09:30 οι σχολικοί φύλακες θα συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακραίες ύβρεις και γιουχαΐσματα κατά Μητσοτάκη -Στα χέρια ΜΑΤ-διαδηλωτές  | iefimerida.gr 4

Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες του κειμένου είναι από την Eurokinissi.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ