Ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάν Ντ' Εστέν - iefimerida.gr

Ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάν Ντ' Εστέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν για τα εγκαίνια της πλατείας Ζακλίν ντε Ρομιγί στο Θησείο, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Στο χαιρετισμό που θα απευθύνει ο πρώην κραταιός άντρας της Γαλλίας θα τιμήσει τόσο τη σπουδαία γαλλίδα ελληνίστρια, όσο και τον ελληνικό πολιτισμό. «Έρχομαι για να χαιρετίσω την αξιοθαύμαστη κουλτούρα», αναφέρει ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδού-αστραπή, θα έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη και ο αριθμός των ανθρώπων που παρέχουν συμβουλές τόσο αυξημένος που δεν υπάρχει λόγος να προστεθώ σε αυτούς», δηλώνει ο Ζισκάρ ντ' Εστέν.

«(Η Ελλάδα) πρέπει να γνωρίζει εάν βλέπει το μέλλον της όπως ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος ή όπως μία επαρχία, αλλά με την καλή έννοια του όρου, εντός της μεσογειακής Ευρώπης, στην οποία ανήκουμε όλοι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα αλληλεγγύης», καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ