Κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τα πύρινα μέτωπα στη Μεσσηνία με τα οποία έδιναν μάχη από το μεσημέρι της Κυριακής. Η μεγάλη φωτιά στα βουνά της Κυπαρισσίας, έπειτα από πολύωρες επιχειρήσεις από αέρος, σχεδόν κατασβέστηκε, ενώ και η φωτιά που απείλησε το αεροδρόμιο Τριόδου τέθηκε υπό έλεγχο.

Στα βουνά της Κυπαρισσίας, αν και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, παραμένουν κάποιες εστίες στο όρος Ψυχρό. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που προκλήθηκε το απόγευμα, στη Ροδιά Τριφυλίας.

Στο μέτωπο που υπήρχε στον κάμπο της Μεσσήνης, από την περιοχή της Μικρομάνης έως και την Τρίοδο, το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Η φωτιά έφτασε ως το αεροδιάδρομο και υπήρχε έντονη ανησυχία εξαιτίας των καυσίμων. Τελικά, μετά από προσπάθειες που κράτησαν ώρες, οι εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Από νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες έδιναν πολλαπλή μάχη στη Μεσσηνία. Στην Κυπαρισσία, η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αριές κοντά στον οικισμό των Μύλων και είχε κατεύθυνση προς τους οικισμούς Ανω Μπλεμενιάνοι και Βρύσες, καίγοντας κυρίως δασική έκταση. Την ίδια ώρα, στη Μικρομάνη οι φλόγες απειλούσαν το αεροδρόμιο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι έκαναν πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πηγή: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ