Σάλος στο ΝΒΑ – Υποψίες ότι παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς έστηναν παιχνίδια για έμπορο κοκαΐνης - iefimerida.gr

Σάλος στο ΝΒΑ – Υποψίες ότι παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς έστηναν παιχνίδια για έμπορο κοκαΐνης

Σάλος στο ΝΒΑ – Σκιές σε παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς πως έστηναν παιχνίδια για έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιο σάλο έχει προκαλέσει στο χώρο του ΝΒΑ η έκδοση ενός βιβλίου, σύμφωνα με το οποίο παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς έστηναν παιχνίδια προς όφελος ενός εμπόρου ναρκωτικών που τους προμήθευε με κοκαΐνη, τη δεκαετία του '80. Ο συγγραφέας, Μπράιαν Τουόχι, επικαλείται πηγές από το FΒI που έκανε έρευνα για το ζήτημα.

Σύμφωνα με το βιβλίο, οι παίκτες έβαζαν εσκεμμένα λιγότερους πόντους και έστηναν παιχνίδια με οικονομικό όφελος του εμπόρου ναρκωτικών που δεν κατονομάζεται αλλά περιγράφεται ως ο ισχυρότερος της ανατολής ακτής. Οπως αναφέρεται στο βιβλίο, το FBI είχε αξιόπιστες πληροφορίες πως τρία μέλη της ομάδας ήταν μπλεγμένα στην υπόθεση.

Οπως γράφει ο Τουόχι, ο έμπορος ναρκωτικών αύξησε τα ποσά που στοιχημάτιζε για τους αγώνες από 300 δολάρια σε 10.000 ανά παιχνίδι, το Μάρτιο του 1982 και στις περισσσότερες περιπτώσεις κέρδιζε. Ο συγκεκριμένος είχε πληροφορίες εκ των έσω για την ομάδα, αν και δεν κατονομάζονται οι παίκτες που συνεργάζονταν μαζί του. Κανένας από αυτούς δεν φαίνεται να κέρδιζε χρήματα από την υπόθεση, αλλά σύμφωνα με τις πηγές του FBI το έκαναν για χάρη του ντίλερ τους.

Παράλληλα, στη σεζόν 1981-82 ο πληροφοριοδότης του FBI ανέφερε πως οι παίκτες στοχημάτιζαν εναντίον της ομάδας τους. Αν και η έρευνα συνεχίστηκε για χρόνια, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς δεν υπήρχαν φυσικές αποδείξεις ή κάποια ομολογία. Οπως αναφέρει η New York Post, το FΒΙ έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εγγράφων του που δημοσιεύονται στο βιβλίο, ενώ η ομάδα αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Θεωρείται πως ανάμεσα στους υπόπτους είναι ο Ρέι Ρίτσαρντσον, ο οποίος αποκλείστηκε δια βίου το 1986 καθώς ήταν για χρόνια εθισμένος στην κοκαΐνη. Ο πρώην παίκτης πάντως αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε σχέση με το στήσιμο αγώνων.

Πηγή: Sports Illustrated

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ