Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Φωκίδα και Αρεόπολη - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Φωκίδα και Αρεόπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τρια πύρινα μέτωπα στο Λαγκαδά Αρεόπολης, το Μαλανδρίνο Φωκίδας και το Λαγκαδά Ζακύνθου, ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Στην Αερόπολη επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Στο Μαλανδρίνο Φωκίδας έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής με 27 άνδρες, εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη χθες στη Ζάκυνθο από αστυνομικούς του Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου ένας 38χρονος ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες στην περιοχή «Αη Λιάς» Βολιμών Ζακύνθου.

Ο δράστης εντοπίστηκε να κινείται με το αυτοκίνητό του στην ευρύτερη περιοχή του σημείου εκδήλωσης της φωτιάς.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αλλά αυτός τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και σε κοντινή απόσταση ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη.

Επίσης για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ