Το όνομα αυτής Ινγκριντ- Η τροπική καταιγίδα που πλήττει το Μεξικό αναβαθμίστηκε σε τυφώνα - iefimerida.gr

Το όνομα αυτής Ινγκριντ- Η τροπική καταιγίδα που πλήττει το Μεξικό αναβαθμίστηκε σε τυφώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τροπική καταιγίδα Ίνγκριντ, που αναβαθμίστηκε σε τυφώνα το Σάββατο, πλήττει τις παράκτιες περιοχές του Μεξικό κι οι αρχές της χώρας προχωρούν στην εκκένωση περιοχών της μεξικανικής επικράτειας.

Ο βαθμός επικινδυνότητας του τυφώνα αυξήθηκε από «μέτριος» σε «ισχυρός» και το Σάββατο κινήθηκε σε απόσταση 315 χιλιομέτρων από την επαρχία Τουξπάν, στην ακτή του Κόλπου του Μεξικό, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Ο τυφώνας συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα και κινείται βόρεια με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα.

Στη Βέρακρουζ οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής. Περίπου 5.000 άνθρωποι που ζουν κοντά σε πλημμυρισμένα ποτάμια εκκένωσαν τα σπίτια τους και τουλάχιστον 20 γέφυρες υπέστησαν ζημιές από τις βροχές, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε 71 χωριά.

Η Ίνγκριντ αναμένεται να κινηθεί βόρεια, με ανέμους που θα ενισχυθούν περαιτέρω στα βορειοδυτικά και τα δυτικά την Κυριακή, ενώ η μεξικανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ήδη την προληπτική αναστολή των εργασιών «σε στεριά και θάλασσα » εξ αιτίας του τυφώνα.

Εκτός από την Ινγκριντ ζημιές προκαλούνται κι από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού με την τροπική καταιγίδα Μάνουελ. Ανοιχτά του λιμανιού του Ακαπούλκο φέρονται ως αγνοούμενοι άγνωστος αριθμός ναυτικών ενός αλιευτικού σκάφους, ενώ το λιμάνι έκλεισε. Τουλάχιστον είκοσι σπίτια σε δύο χωριά στην περιοχή Κόστα Τσίκα υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ