Διπλό χαράτσι στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν [πίνακας] - iefimerida.gr

Διπλό χαράτσι στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Εφορίες δεν έχουν ξεμπερδέψει ακόμα με τις εισπράξεις χαρατσιών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ετοιμάζονται να βάλουν στο στόχαστρο και τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, αφού το τελευταίο δίμηνο του έτους θα στείλουν σχεδόν ταυτόχρονα με τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

Ετσι οι ιδιοκτήτε αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των δύο λίτρων θα κληθούν έως το τέλος του έτους να καταβάλουν από 947 ευρώ έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά (τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

Μάλιστα ακόμη και αν κάποιος έχει πωλήσει το όχημά του μέσα στο 2013 ή ακόμη έχει καταθέσει πινακίδες το τρέχον έτος δεν γλιτώνει από το νέο «χαράτσι» καθώς αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.

Αναλυτικά, τι θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αμαξιών

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρες 1.929 κυβικών και άνω θα κληθούν να πληρώσουν εντός του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013 καταρχάς τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2014, τα οποία ξεκινούν από 660 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 1.320 ευρώ και κατά δεύτερον το νέο φόρο πολυτελούς διαβίωσης που ξεκινά από τα 293 για τα Ι.Χ. κυβισμού από 1.929 κ. εκ. και παλαιότητας από πέντε μέχρι 10 έτη και φθάνει ακόμη και τα 5.320 ευρώ για Ι.Χ 6.00 κ. εκ. και παλαιότητας μέχρι πέντε ετών.

Αναλυτικά ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα κλιμακώνεται ως εξής:

Διπλό χαράτσι στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Ο φόρος πολυτελείας θα επιβληθεί σε όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες 1.929 κυβικών και άνω, παλαιότητας μέχρι 10 ετών. Θα υπολογιστεί με συντελεστή 5% επί των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης, που ισχύουν φέτος για τα Ι.Χ. με κινητήρες μέχρι 2.500 κ.εκ. και με συντελεστή 10% επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης που ισχύουν για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.εκ.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ