Bροντερό «όχι» από τη Cher στην πρόσκληση για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς στην ομοφοβική Ρωσία - iefimerida.gr

Bροντερό «όχι» από τη Cher στην πρόσκληση για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς στην ομοφοβική Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος χαζεύει με την νέα ξανθιά μεταμφίεση της τραγουδίστριας, που έμαθε να βλέπει την κόρη της σαν γιο της

Με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τίτλο «Closer to the truth» και μια εκρηκτική φωτό εξωφύλλου (ok, έχει γίνει του photoshop το πλάκωμα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) με μαλλί σε απόχρωση εκθαμβωτικής πλατίνας, η 67χρονη Cher μπορεί για άλλη μια φορά να μασκάρει εντυπωσιακά την αλήθεια της ηλικίας της, αλλά επιμένει να μένει κοντά στην αλήθεια των πιστεύω της και των θαυμαστών της.

Την ώρα που στην Ελλάδα η Village απαντάει "συγγνώμη λάθος" για την απόσυρση της διαφήμισης της σε ομοφοβικό δημοσίευμα ειδησεογραφικού site, που προτρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Πούτιν και να σώσουμε τα παιδιά μας από την ομοφυλοφιλία. Και ακόμα χειρότερα, απαντάει με «συγγνώμη λάθος» σε επιστολή της συντακτικής ομάδας του site, που ρωτάει την εταιρεία, για το αν συμφωνεί με τη δημόσια έκφραση συναισθημάτων της ομοφυλοφιλικής έκφρασης. Την ώρα που ο Alpha, τυχαία ή όχι, ιδιοκτησία του ίδιου ανθρώπου που έχει την εταιρεία, λογοκρίνει από το εφηβικό σίριαλ «Glee» λεσβιακό φιλί. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, εφ' όσον και στις δύο περιπτώσεις, παίζει Πούτιν.

«Οι άνθρωποι μισούσαν το Σόνι Μπόνο κι εμένα στις αρχές της καριέρας μας επειδή δείχναμε τόσο διαφορετικοί» θυμάται η Cher σε συνέντευξη της στο καναδικό περιοδικό Mclean's. «Ο Σόνι έμπλεκε συνέχεια σε καυγάδες με ανθρώπους που τον αποκαλούσαν αδερφάρα σπάζοντας πολλές φορές τη μύτη του, μόνο και μόνο επειδή ντυνόμασταν διαφορετικά. Και μιλάμε για τα καθημερινά μας ρούχα, του δρόμου, όχι των live. Aυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το ξεχάσεις».

Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να δει την άρνηση της Cher σαν ένα διαφημιστικό τρικ απέναντι στο ευρύ gay κοινό της. Ειδικά με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της cd. Όμως για την ίδια το θέμα της ομοφοβίας, είναι πολύ πιο προσωπικό, μετά την διαδικασία αλλαγής φύλου της κόρης της Chαstity από το 2008 ως το 2010, που πλέον είναι γιος της με το όνομα Chaz: «Όταν μου πρωτοείπε την πρόθεση της να το κάνει και άρχισε η διαδικασία, ήμουν κατατρομαγμένη. Mια μέρα του τηλεφώνησα, είχε ξεχάσει να αλλάξει τη φωνή του στον τηλεφωνητή και ήταν με τη γυναικεία του φωνή. Σοκαρίστηκα. Αυτές είναι κάποιες στιγμές που σαν μητέρα δεν μπορείς να τις ξεχάσεις. Πρόκειται για το ύστατο ταμπού. Για κάτι που παλιότερα απαγορευόταν από το νόμο. Ευτυχώς έχουμε προχωρήσει πολύ πιο πέρα από αυτό» θυμάται η Cher.

Προφανώς όχι όλοι μας. Η άρνηση της τραγουδίστριας και ηθοποιού να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, εξ' αιτίας των φασιστικών ομοφοβικών νόμων της κυβέρνησης Πούτιν και των διώξεων απέναντι σε LGBT ακτιβιστές, έρχεται να προστεθεί στο κίνημα του μποϊκοτάζ απέναντι στους Αγώνες, που αναμένεται να κρατήσει πολλούς επώνυμους, καλλιτέχνες αλλά και αθλητές από μακριά από τη διοργάνωση. «Δεν μπορώ να πω ονόματα, αλλά η πρόσκληση έγινε από ένα φίλο μου που ανήκει στα υψηλά κλιμάκια της ολιγαρχίας της Ρωσίας ο οποίος μου ζήτησε αν θα ήθελα να γίνω πρέσβειρα των αγώνων και να ανοίξω την τελετή έναρξης. Είπα κατευθείαν όχι χωρίς δεύτερη σκέψη. Τον ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτή η έκρηξη του αντί gay μίσους στη χώρα του. Μου απάντησε πως ο Ρώσικος λαός δεν ασπάζεται τις απόψεις της κυβέρνησης πάνω στο θέμα» καταλήγει η Cher. Που παρά τις βεβαιώσεις του φίλου της, δεν φαίνεται να πείστηκε. Σε αντίθεση με το παράδειγμα της αρχής, και την εταιρεία διανομής και διαχείρισης πολυκινηματογράφων στην Ελλάδα, που φαίνεται ότι κι αυτή δεν ασπάζεται ομοφοβικές απόψεις, αρκεί οι αδερφές να μην φιλιούνται μέσα στις αίθουσες της.

*Το νέο cd της Cher κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ