Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας Κίττυ Αρσένη - iefimerida.gr

Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας Κίττυ Αρσένη

Πέθανε η ηθοποιός και συγγραφέας Κίττυ Αρσένη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εφυγε» από τη ζωή, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κίττυ Αρσένη, γνωστή και από τη δράση της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Γεννημένη στο Αργοστόλι, η Κίττυ Αρσένη πρωταγωνίστησε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε σε κινηματογραφικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.

Διακρίθηκε για τη δράση της κατά της χούντας των συνταγματαρχών και το καλοκαίρι του 196 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση. Το 1968 πήρε αμνηστία και εγκατέλειψε την Ελλάδα.

Μετά την πτώση της χούντας επέστρεψε στη χώρα και εργάστηκε ως ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του ΣΕΗ, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου.

Μάλιστα ήταν και η συγγραφέας του βιβλίου «Μπουμπουλίνας 18», στο οποίο διηγούνταν τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ