Προειδοποίηση FBI για τρομοκρατικά χτυπήματα κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ

Έκτακτη προειδοποίηση για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ εξέδωσε το FBI, σύμφωνα με ενημέρωση της ΡΜΑΑ (Petroleum Marketers Association of America).

Το ίδιο το FBI δεν θέλησε να σχολιάσει την είδηση, ωστόσο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι έχει στην κατοχή του αντίγραφο της προειδοποίησης.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Νέα Υόρκη πάντως, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε άγνοια για οποιοδήποτε έκτακτο δελτίο ή απειλή τρομοκρατικής επίθεσης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από ιστότοπους ακραίων ισλαμιστών με αφορμή ην 12η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι απηύθυνε κάλεσμα για επιθέσεις και μποϊκοτάζ στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

«Πρέπει οικονομικά να ματώσουμε την Αμερική ωθώντας τη χώρα να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της», ανέφερε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας πως «η οικονομία είναι το αδύνατο σημείο της Αμερικής και είναι ήδη παραπαίουσα εξαιτίας όλων των στρατιωτικών δαπανών στις οποίες έχει εμπλακεί για την ασφάλειά της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ