Μαξίμου: Ετοιμη στην ώρα της η λίστα της διαθεσιμότητας με τους 12.500 υπαλλήλους

Ετοιμη στην ώρα της θα είναι η λίστα με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα διαμήνυσε ότι θα είναι το Μέγαρο Μαξίμου μετά και την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ωστόσο, παραμένει ως «αγκάθι» η διαθεσιμότητα των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει, πάντως, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα και να εμφανίζεται βέβαιος ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα

«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως από το υπουργείο Παιδείας έχουν μπει προθεσμίες για την αξιολόγηση, δηλαδή ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι πρυτάνεις πάντως εξακολουθούν να αρνούνται να δώσουν στοιχεία και ο υπουργός Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, πάντως, μέχρι τη Δευτέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ