Ντάισελμπλουμ: Ως το Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Ως το Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Ως το Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως το Δεκέμβριο αναμένεται να γίνει η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτό διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ και ο Ολι Ρεν τόνισε πως αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της Τρόικα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στο Βίλνιους, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η συζήτηση για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στο σημερινό ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό, θα μετατεθεί για τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο.

Αναφερόμενος στην έντονη φημολογία για «νέα προγράμματα» στην ευρωζώνη, τόνισε ότι το Eurogroup έχει προγραμματίσει να επανεξετάσει τους επόμενους μήνες τόσο το πρόγραμμα για τις ισπανικές τράπεζες, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όσο και το ιρλανδικό και το ελληνικό πρόγραμμα. «Ας ελπίσουμε ότι, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε λιγότερα κερδοσκοπικά σενάρια και περισσότερο προγραμματισμό και λήψη αποφάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι για την Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από την αξιολόγηση της Τρόικα, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 17 Σεπτεμβρίου. «Είναι πρόωρο να προσδιορίσουμε το ύψος του χρηματοδοτικού κενού, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ