Αιφνίδια ανατροπή στην κορυφή του ελληνικού κινηματογράφου λίγο μετά το θρίαμβο στη Βενετία - iefimerida.gr

Αιφνίδια ανατροπή στην κορυφή του ελληνικού κινηματογράφου λίγο μετά το θρίαμβο στη Βενετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιφνιδιασμό και προβληματισμό προκαλεί η είδηση πως επί χρόνια πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού.

Την είδηση μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, αναφέροντας πως η παραίτηση του σπουδαίου παραγωγού, υποστηρικτή αλλά και θεσμικού προσώπου του κινηματογράφου οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Ο Γιώργος Παπαλιός υπήρξε παραγωγός του «Θιάσου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Από το 1981 ως το 1984 ήταν μέλος στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από το 2006 έως το 2011 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Κ.Κ., ενώ από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ. Η αποχώρησή του συμπίπτει με τον θρίαμβο της ταινίας του Αλέξανδρου Αβρανά στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το κίνημα των Ελλήνων κινηματογραφιστών που διακρίνονται εσχάτως στο εξωτερικό ανδρώθηκαν την εποχή που ο Γιώγος Παπαλιός είχε ηγετική θέση στο Κέντρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ