Από που προήλθαν οι Hipsters; - Χάρτης της Υπηρεσίας Απογραφής των ΗΠΑ έχει την απάντηση [χάρτης] - iefimerida.gr

Από που προήλθαν οι Hipsters; - Χάρτης της Υπηρεσίας Απογραφής των ΗΠΑ έχει την απάντηση [χάρτης]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η μόδα των hipsters να συζητιέται έντονα τελευταία και να φουντώνουν οι φήμες για την προέλευση αυτής της αδικαιολόγητα μεγάλης γενειάδας, των καρό πουκαμίσων και των μεγάλων γυαλιών, ωστόσο τη λύση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ.

Οι νέοι που πλησίαζαν τα τριάντα και ήθελαν να ξεφύγουν από το mainstream αποκτώντας τον χλευαστικό τίτλο hipsters, αποτέλεσαν μια σημαντική δύναμη στη Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα σε καλλιτεχνικές γειτονιές του Μπρούκλιν. Από που προέρχονταν όμως όλοι αυτοί;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσία Απογραφής που κατέγραφε τις μετακινήσεις πληθυσμού από τη μια χώρα στην άλλη, μπορούμε να δούμε από που προήλθαν πριν μετακομίσουν στο Μπρούκλιν καθώς και τις ηλικιακές τους ομάδες.

Ο χάρτης δείχνει τις χώρες που είχαν ένα σημαντικό αριθμό ατόμων ηλικίας 25-30 ετών οι οποίοι μετακινήθηκαν στο Kings County της Νέας Υόρκης γνωστό και ως Μπρούκλιν. Αυτοί θεωρούνται οι πρώτοι υποψήφιοι του τίτλου των hipsters.

Όπως αναφέρει το businessinsider, οι γκρι περιοχές του χάρτη δείχνουν τις περιοχές όπου έμεναν άτομα που μετακινήθηκαν στο Μπρούκλιν και οι πορτοκαλί τις περιοχές από όπου κατάγονταν:

Δεν είναι απόλυτο πως όλοι οι hipsters.ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 25-30, ωστόσο όπως δείχνει ο χάρτης, το Μπρούκλιν φιλοξένησε άτομα από το Σιάτλ, το Πόρτλαντ, τη Βόρεια Καρολίνα, το Ώστιν και άλλες περιοχές αποδεικνύοντας πως ο τίτλος των hipsters δεν ανήκει αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη αλλά αποτελεί ένα ρεύμα χωρίς σύνορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ