Μέρκελ: Οι χώρες του Νότου φταίνε για τα προβλήματα τους, όχι η Γερμανία - iefimerida.gr

Μέρκελ: Οι χώρες του Νότου φταίνε για τα προβλήματα τους, όχι η Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου προ των ευθυνών τους θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία δήλωσε πως δεν ευθύνεται η ίδια ή η χώρα της για τις παραλείψεις, αλλά οι ίδιες οι κυβερνήσεις των χωρών.

«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους —επί χρόνια ή επί δεκαετίες— παραλείψεις», δήλωσε η Ανγκέλα Μέρκελ στην εφημερίδα «Muenchner Merku».

Στη συνέχεια, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την κατηγορηματική άρνηση της για αμοιβαιοποίηση του χρέους και την δημιουργία ευρωομολόγων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση της ότι «αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής».

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ επιχείρησε να ρίξει παράλληλα τους τόνους και να στείλει ένα μήνυμα στήριξης στις χώρες του Νότου, σημειώνοντας πως η βασική αρχή της είναι «η αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με το γεγονός ότι στις χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση απεικονίζεται συχνά με χιτλερικό μουστάκι, απάντησε: «Ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους», δήλωσε.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ